Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Обявяват днес официално новия национален селекционер на България

Публикувано

на

Красимир Балъков става новият селекционер на националния отбор по футбол. Официално назначението му ще бъде обявено днес, съобщи Дир.бг. Магическият халф на 4-тите в света от САЩ 1994 вече се е разбрал за детайлите по договора и ще обяви повиканите легионери за мачовете с Чехия и Косово до края на седмицата. „Лъвовете“ гостуват в Прага на 7 юни и приемат Косово на 10-и в битки за Евро 2020.

Назначението ще бъде обявено след извънредния Изпълком, който Боби Михайлов събира днес заради рокадата. Бала ще замени Петър Хубчев, който в началото на месеца подаде молба за напускане.
Контрактът на Балъков ще е до Евро 2020, като включва кампанията в квалификациите и плейофите от Лигата на нациите в края на март догодина. След тях договорът му може да бъде удължен за още 2 г. за квалификационния цикъл за Мондиал 2022 в Катар. Футболната централа и новият селекционер са се споразумели по най-важните искания на Балъков. Заплатата на треньора няма да е по-голяма от тази на предшественика му Хубчев, който работеше за около 25 000 лв. на месец. Финансовите изисквания обаче не са били водещи в преговорите. Неговите искания са били за дългосрочно сътрудничество, както и за недопускане намеса от ръководни кадри от „костюмираната част“ на БФС в работата му и в отношенията с играчите.
Балъков става четвъртият от златното ни поколение, който поема отбора след Христо Стоичков, Любослав Пенев и Хубчев, които заемаха поста в последните 15 години.
Той ще доизкара сезона с Етър, с който другата седмица има финални плейофи със Славия за 7-о място.

Избрано