Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Мълния от „Ню Йорк Таймс”: УЕФА изхъвря английски гранд от Шампионска лига!

Публикувано

на

Съвсем пресният шампион на Англия Манчестър Сити ще остане зад борда на Шампионската лига през следващия сезон. Поне така твърди американското издание „Ню Йорк Таймс”.

Изданието се е добрало до информация от собственици източници, че инспекторите на УЕФА, които вече от няколко месеца разследват клуба, ще поискат налагане на най-тежкото възможно наказание за „гражданите”. Причината са нарушения на правилата за Финансовия феърплей и по-специално секцията от тях, която се занимава с начините на спонсорство.

„Ню Йорк Таймс” се позовава на разработки на „Футбол Лийкс”, като от публикуваните документи става ясно едно – от Сити са направили опит да заобиколят Финансовия феърплей чрез замаскиране на финансови инжекции, идващи директно от Обединените арабски емирства. Това е ставало чрез спонсорски договори с компании като „Етихад”, която по принцип се води основен спонсор на отбора.

Има сигнали, че УЕФА ще следи изключително стриктно за съблюдаването правилата на Финансовия феърплей и ще наказва с огромна строгост доказаните провинения. Очаква се дори най-големите клубове да понесат съответните последствия, ако не спазват регулациите. Тази линия на поведение е следствие на предишните скандали с изтекли през „Футбол Лийкс” документи, които не бяха предназначени да станат достояние на широката общественост./Гонг

Избрано