Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Отбор на наш национал беше изхъврен в трета дивизия!

Публикувано

на

ОТборът на италианския Палермо, където рита националът на България Ивайло Чочев, беше изхвърлен в трета дивизия! Причина за преместването с ниво надолу станаха финансовите нередноости в последно време.

Федералният национален съд към Италианската футболна федерация в понеделник обяви, че сицилианският тим ще завърши сезон 2018/2019 на последно място в Серия Б, което означава изпадане в третия ешелон на местния професионален футбол.

Предвид посочените развития, Перуджа ще заеме мястото на „розанерите” в плейофите за промоция в Серия А, а Венеция ще запази мястото си в Серия Б. Салернитана и Фоджа, от друга страна, ще се борят за оцеляването си чрез плейаут.

Наказанието на Палермо идва заради предполагаемото пране на пари чрез клуба, което е осъществявал вече бившият собственик Маурицио Дзампарини. Бизнесменът продава марката „Палермо” в полза на компания, която съм е създал, срещу значителна сума, а впоследствие си я връща под наем срещу символични плащания. Явно тук се крие и разковничето защо през последните месеци „розанерите” бяха обект на няколко провалили се сделки за покупко-продажба.

Изглежда, че клубът все пак ще обжалва решението (като има 15-дневен срок за тази цел), което ще предизвика допълнителна турболентност във втория ешелон на италианския футбол. Серия Б стартира сезон 2018/2019 през септември със само 19 отбора заради огромен брой случаи на финансови неуредици.

Новините за Палермо идват по-малко от седмица, след като клубът представи новите си собственици, и само два дни след подсигуряването на място в плейофите за промоция в Серия А. Само преди дни за треньор на „розанерите“ беше назначен бившият наставник на Левски Делио Роси.

Избрано