Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Промяна в правилника на българското футболно първенство: вече има директно изпадащ!

Публикувано

на

От следващия сезон ще има директно изпадащ отбор във Втора лига. Това беше решено на Изпълкома на Българския футболен съюз. До този момент последният след редовния сезон продължаваше участието си и в плейофите заедно с другите отбори от 8-мо до 14-то място. Новото правило ще важи в рамките на следващите три сезона.

Председателят на БФС Борислав Михайлов коментира и темата с реферите в Първа лига. Той смята, че тази година реферските отсъждания са на много по-високо ниво в сравнение с предните сезони.

„Съдийството е по-добро от всяка друга година. Върху тях се оказва огромен натиск от хората, които се изявяват по телевизията, радиото преди мачовете. Нашите съдии са по-добри от много от европейските първенства. Просто трябва да дадем вот на доверие към реферите. Трябва да спрем да се занимаваме с темата съдии след края на мачовете. Не знам какви задължения има Левски. Към НАП е възможно разсрочване и Левски са го направили, така че те нямат проблем с лиценза”, каза на пресконференция Михайлов.

Избрано