Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

Димитър Бербатов се самопредложи за шеф!

Публикувано

на

Димитър Бербатов се самопредложи за поста спортен директор в бившия си клуб Манчестър Юнайтед. Такава длъжност досега не е съществувала на „Олд Трафорд“, но рекордьорът с титли в Англия е в криза от години и в последните месеци усилено се говори, че има нужда от футболен шеф, пише „Дума“. Най-спряганото име е на бившия капитан Рио Фърдинанд, който играеше заедно с Бербатов при сър Алекс Фъргюсън, който го направи в ония години най-скъпия защитник в света, като го закупи от Лийдс през 2002 г. и му повери центъра на защитата цели 12 сезона.

Българският нападател има различно мнение по въпроса.
„Първо Рио Фърдинанд, сега и Дарън Флечър се споменават за тази позиция. А защо да не е Димитър Бербатов? Аз имам диплома по спортен мениджмънт, изкарал съм и треньорски курсове, така че имам образованието. Тази позиция е много важна, защото е връзката между треньора и клубното ръководство. Затова Манчестър Юнайтед трябва да намери някого, който ще може да се справи подобаващо с тази задача.
Знам всичко за тази работа, знам как да я върша, мисля за нея, но и трябва да си готов за нея. Не можеш да очакваш, че тази длъжност ще бъде поверена на някого само защото е бил футболист на даден отбор. Юнайтед ще направи огромна грешка, ако наеме човек само на тази база“, сподели той в традиционната си колонка в Betfair.
Бербатов все по-често се появява в британските медии като гост-анализатор на мачовете от Висшата лига и получава огромно одобрение от феновете.

Избрано