Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Голяма трагедия !Загиналият в Олимп – носител на Купата на България и внук на знаменит ватерполист

Публикувано

на

Загиналият в Олимп – носител на Купата на България и внук на знаменит  Млад треньор по водна топка на деца се оказва загиналият в планината Олимп българин. Това е 25-годишният Мартин Киров, помощник на треньора Ангел Бенински в детските отбори на “Славия”.Мартин е внук на Иван Ковачев-Дембо, голяма фигура в българската водна топка. Ковачев, също покойник, изведе през 1991 г.

младежкия национален отбор до историческото шесто място на световното първенство в Лонг Бийч, САЩ.

Ковачев бе начело на тима на “Славия” през 2010 година, когато мъжкият отбор спечели засега последния си трофей – Купата на България, а в състава беше и тогава 16-годишният му внук Мартин.Нелеп инцидент е причина за неочакваната кончина на спортиста, заяви консулът на България в Солун Румен Лозанов.

“Инцидентът е възникнал по време на преход в планината. По едно от трасетата, наречено Куфто, оценено с висока трудност. Бил е с малка група от българи – планинари. Впоследствие решават да посетят въпросното място, пише waterpolobg.com. Нещастният случай възникнал при невнимание и подхлъзване”, разказа консулът.Оказва се, че Мартин и компанията му се отклоняват от маршрута и се стига до падането, което отнема живота на младия мъж.

Веднага след случилото се сигнал е подаден от българин, който е бил в групата, към гръцката планинска служба, обясни още Лозанов.Мартин бе един от най-добрите български играчи по водна топка от набор 1994 г. Два пъти е играл на финали на европейско първенство за юноши – в Щутгарт 2010 и Риека 2011. Носител на Купата на България за мъже с отбора на “Славия” за 2010 г. В последните няколко години започва като помощник-треньор, но успоредно с това играел успешно в мъжкия отбор на клуба.

bulgaria.regiona.bg

Избрано