Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Сашо Диков е първият кандидат-шеф на БНТ, но ГЕРБ трябва да гласува

Публикувано

на

Сашо Диков е първият кандидат, който обяви публично намерението си да се яви на конкурса за генерален директор на БНТ. „Аз съм свикнал да се подготвям и да показвам знания и умения. Като моята биография няма друга, така че съм ясен в действията си и изненади от моя страна едва ли могат да се очакват“.

Това казва самият той пред „24 часа“.

При избора на шеф на БНТ е ключова парламентарната подкрепа на мнозинството – „патриотите“, ДПС и ГЕРБ.

Както 24новини.бг показа, от поне 2 месеца мнозинството в 44-то Народно събрание се прави от тези три политически сили плюс „Воля“, които балансират при липса на депутати от другите партии. Това означава, че зад Сашо Диков и всеки, който иска да заеме поста, трябва да стои солидно мнозинство от управляващите, които да гласуват за него.

„БНТ заслужава по-добра съдба. Тя има канска нужда да работи без поръчки, професионално и честно

и да е само в полза на зрителя“, коментира пред изданието Диков.

 

Той трябва да представи пред Съвета за електронни медии. концепция, за която сега събира информация. „Държа да съм максимално точен във фактите, които ще изложа в нея“, каза още Диков.

Документи за участие в конкурса за генерален директор на БНТ се подават в СЕМ до 25 юни.

След събеседване победителят ще бъде обявен на 5 юли.

Досегашният генерален директор Константин Каменаров подаде оставка на 24 април заради присъдата му за шофиране след употреба на алкохол. Сега длъжността изпълнява временно Емил Кошлуков.

Избрано