Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (27 май – 02 юни 2019)

Публикувано

на

Овен Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще ви ентусиазира едно предложение или нова възможност, но бъдете реалисти дали имате достатъчно умения, познания и ресурси за една такава промяна или новост в живота ви.
Парите, които повечето от вас ще получат през тази седмица ще дойдат предимно чрез работа, различни бизнес сделки, банкови преводи, пари от наем, пенсия, рента и др.
През тези седем дни може да очаквате гости в дома си, които могат и да нямат повод за да ви посетят. Вие също може да получите покана да гостувате в дома на приятели или роднини, пише astro.velida.net.
Тази седмица ви предстоят няколко сериозни разговора, тъй като ще възникне необходимост да вземете неотложни, но важни за бъдещето си решения.
Очакванията ви свързани със събития в живота на роднина могат да ви направят нервни, нетърпеливи, раздразнителни и несигурни.
Ще ви се наложи да се погрижите или да обсъждате здравословното състояние на роднина. Възможно е той или тя да предприемат лечение през тази седмица заради здравословен проблем.
През тази седмица вашето внимание ще бъде насочено предимно към нещата, които са важни за семейството ви.
Сега ще имате една благоприятна седмица за пътуване и за развитие на полезни за вас контакти с хора от друго населено място или държава.
Мъжете Овен ще имат големи надежди и очаквания за постигане на важни резултати и успехи през седмицата.
Жените ще преминат през важен перидо от живота си. През тези седем дни ще вземете поне едно важно решение или ще приключите важен за вас ангажимент свързан със съдебна, юридическа или държавна институция.

Телец Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Телец, избягвайте да правите предварителни планове за тази седмица. Най-доброто за вас през тези седем дни е да оставите нещата да се развиват по естествен начин.
В края на седмицата определено ще останете изненадани от хубавите неща, които сте преживели.
През седмицата обаче ще ви разочарова или разтревожи една неприятна новина, която ще касае човек, когото познавате.
Тази седмица ще бъде неблагоприятно време за покупка на битова техника за дома, смяна на мебели и др. Вероятно ще възникнат пролеми, които ще ви причинят различни негативни емоции и преживявания.
През седмицата избягвайте да давате личните си вещи на други хора или да вземате такива за временно ползване.
Любовният ви живот не вещае изненади. Приемането на реалността във вашите отношения ще е особено важно, ако искате да си осигурите хармония и мир вътре в себе си.
През седмицата (предимно несемейните представители на този зодиакален знак) могат да получат покана за среща, любовно обяснение или да създадат нов романтичен виртуален контакт, чието развитие предстои през следващите дни и седмици.
Моят съвет към вас Телци, е да оставите събитията през тази седмица да се развиват по естествен начин, без натиск или манипулация от ваша страна. Така ще дадете възможност на някои приятни моменти да ви изненадат.
Мъжете Телец ще преживеят една ситуация, в която ще им бъде трудно да приемат, че са губеща страна или че влагат напразни усилия в нещо, което няма бъдеще.
Жените ще са по-твърди и неотстъпчиви при разрешаването на неприятности, които отдавна трябва да са ги приключили.

Близнаци Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Близнаци, през тази седмица може да останете разочаровани от покупки, които сте за семейството си или за някой от кръга ви роднини. Възможно това да има връзка с лошо качество, изтекъл срок на годност и др.
В работата си ще бъдете под голямо напрежение, но като цяло ще може да очаквате положителни резултати, успехи, късмет в нови договори, клиенти и др.
През седмицата ще успеете да развиете важни за вас професионални отношения с хора, с които ще обсъждате различни планове.
Сега може да ви зарадва информация, който ще е във ваша полза или интерес.
През седмицата избягвайте да споделяте свои успехи, които смятате, че сте постигнали вече. Някои от тези събития все още са в процес на развитие.
Многото контакти, които ще имате в ежедневния си живот през седмицата ще ви донесат много полезна информация, която може да ви бъде от полза за в бъдеще.
Не бързайте да реагирате емоционално на лошите новини, защото те могат да имат и положително развитие.
Сега повечето от вас ще имат достатъчно кураж да се разделят с хора, които само вземат от вас, без да дават нищо в замяна.
Една новина свързана със загуба в живота на човек, когото познавате няма да ви изненада.
Мъжете Близнаци ще трябва добре да обмислят през седмицата своите решения.
Жените да избягват всякакви хитрости, както и да внимават да не бъдат обект на нечий опит за измама или манипулация.

Рак Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Рак, през тази седмица основните ви лични ангажименти или проблеми за разрешаване ще имат връзка с пътуване или с хора, които живеят в друго населено място.
Седмицата ще е сложна и ще изиска по-голямо внимание от ваша страна, в случай че пътувате.
Любовният ви живот ще се развива нормално, независимо дали имате партньор или сте в търсене на такъв.
През седмицата ще обсъдите с роднини или с приятели важни теми от личния си живот или планове за бъдещето си.
През седмицата ще ви притесни новина свързана с жена, която познавате, тъй като смятате, че тя е на път да направи голяма грешка в живота си.
През тази седмица може да имате контакт с някой, с когото сте изгубили връзка поради различни житейски промени и преживявания.
Ако имате разделено семейство през тази седмица ще имате благоприятно време за събиране и живот заедно.
През седмицата ще ви зарадва новина или успех свързан с човек, когото уважавате или обожавате.
Мъжете ще имате повече контакти или преживявания свързани с дете или с по-млади хора. Това ще ви зареди с позитивна енергия или ще възкреси спомени от вашето собствено детство.
Жените ще имат важен разговор с мъж, който може да бъде човек от семейството, роднина или приятел. Ще сте склонни да давате с лекота съвети, когато вашия собствен живот се намира в хаос.

ЧАСТ II – ТУК

ЧАСТ III – ТУК

Извън спорта

„Само ако знаех по-рано: дефицитът на този витамин причинява болки в гърба и ставите“

Публикувано

на

Болката в ставите най-често се причинява от стареене или наранявания, но не е широко известен факта, че е възможен симптом при недостиг на витамини.

Болките в ставите и гърба често са резултат от физическо бездействие и е от жизненоважно значение да започнете да се упражнявате редовно, за да поддържате цялостното си здраве.

Болката обаче може да се дължи и на лоши хранителни навици . Изследователите са открили, че недостигът на витамин D често причинява болки в ставите и гърба, както и следните симптоми:

Нарушен баланс
Болка в мускулите
Постоянно изпотяване
Лош сън
Промени в настроението
Усещане за изгаряне и сърбеж в краката

Можете да проверите дали имате недостиг на този витамин по прост начин: просто натиснете гръдната кост и ако почувствате болезнен натиск, вие най-вероятно имате негостиг на този витамин.

За да оптимизирате нивата му, трябва да се излагате на слънчева светлина около 15 минути всеки ден и да направите някои промени в диетата си.

Богатите източници на витамин D включват яйчни жълтъци, скумрия, гъби и риба тон.

Обмислете добавки, както и тези, които съдържат витамин D3, а не D2.

D3 е витаминът, произведен под въздействието на пряката слънчева светлина. Освен това, вземете пробиотици, за да помогнете и на храносмилателната система.

За много кратко време вашите болезнени симптоми ще изчезнат!

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Само тези 3 зодии могат да обичат както никой друг!

Публикувано

на

Близнаци

Близнаците се отличават с непостоянни чувства и настроения, и астролозите ги определят като най-ненадеждната зодия. Те са заети с търсене на интересни събеседници, флирт и забавление. В търсенето на нещо ново, Близнаците често разчитат на аргументите на разума, а не сърцето, така че търсенето им е дълго и пълно с разочарования.

Близнаците са жадни за нови емоции и впечатления, така че остават във връзка само до момента, в който са живи техните общи интереси и потребности. Открият ли обаче обектът в който са сигурни, те го обичат с цялото си сърце и душа и са верни до гроб.

Овен

Овните от най-ранна възраст се влюбват и си мислят, че са били застигнати от същото чувство на безкрайна любов.

Те са светли и необуздани да показват чувствата си, не спестяват комплименти и любезности, сякаш очакват мръсен номер и раздяла.

На тях им е чуждо покорството, така че те избират средняколко личности със силен дух, които могат да обуздаят неуморимата енергия на Овена. Хората на огнения знак се раждат, за да се борят, така че техните чувства ще изчезнат, ако дойде мир и спокойствие в двойката.

Те обичат силните емоции, предизвикателствата и противоречията. Ако сте готови за необуздан живот, ярки емоции и спонтанни решения,

Овен ще поддържат огъня на любовта, но не позволявайте това да изчезне и за една минута.

Дева

Девите се отличават със сериозност и взискателност. Те внимателно подхождат в избора на партньора си, но поради естеството на взискателната си природа, често страдат. 2-те зодии, които ще ви бъдат верни до гроб и предани до последно

ъмнения и страхове не позволяват Девите да се отпуснат и да се наслаждават на красивите чувства в компанията на своите половинки, така че тяхната любов е по-скоро като самоунижение и усърдно търсене на несъвършенствата в избраните. Представителите на тази зодия обичат съвършенството, така че е малко вероятно да обърнат внимание на мърляв мъж, но ако отговаряте на високите им критерии, те ще ви гледат в очите и ще ви обичат от цялото си сърце и завинаги.

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Страна от ЕС позволява да се спи по време на работа!

Публикувано

на

Профсъюзите въф Финландия са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите, съобщава yle.f.

До извода за ползите от дневния сън от 30 до 60 минути, в зависимост от политиката на конкретната фирма, профсъюзите стигат след допитване до служители от различни компании. В него много работещи споделят за умората си на работното място и за физически дискомфорт, като болки в гърба и ставите при седяща работа.

Служителите казват също, че искат да си тръгнат максимално бързо след края на работния ден. Така се стига до въвеждането на новата идея – да се спи на работното място и работодателят да ти плаща за това. Към момента тази практика се прилага само в столицата Хелзинки, но става все по-модерна. Според медиите във Финландия съвсем скоро обедният сън на работното място ще се разпространи и сред фирми в други градове.

Според профсъюзите сънят в средата на работния ден влияе ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите. Някои компании дори наемат специалисти, които водят тих корпоративен час, помагайки на хората да се отпуснат и да научат повече за медитацията.

„Да успееш да се отпуснеш много често е трудно, но под ръководството на учител, това става много по-постижимо, дори в средата на деня. Инструкторът прави по-лесна стъпката към тази умствена пауза“, казва Тина Вайния от центъра Sofia Future Farm, организиращ такива занятия.

Макар и все още в начален етап, резултатите от новата практика в работата на фирмите във финландската столица показват, че сънят, който много хора асоциират с мързел, повишава продуктивността на работещите, а това е изгодно за всяка фирма работодател.

Кросс

Прочети повече

Избрано