Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (27 май – 02 юни 2019)

Публикувано

на

Лъв Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Лъв, през тази седмица ще създадете или развиете полезни за вас контакти и отношения, които вероятно ще ви помогнат да постигнете един успех или да реализирате един свой план.
През седмицата поради някаква причина ще бъдат важни отношенията ви с майка, дъщеря, баба, сестра или друга близка роднина.
През тази седмица дна непланирана среща или разговор ще ви накара да размислите за евентуална промяна в личния или професионалния ви живот с цел по-добра реализация или по-добър начин на живот, пише astro.velida.net.
През тези седем дни ще търсите причината за нечие специално отношение към вас.


Отношенията ви в бизнеса в голяма степен ще са на база финансови интереси, сделки или друг вид парични ангажименти, дори това да изиска от вас нововъведения или някакви промени в дейността, с която сте ангажирани в момента.
Ще следите внимателно действията на приятел, чийто начин на живот ви озадачава напоследък.
Мъжете Лъв ще се влияят твърде много от емоциите си и ще се оставят те да определят в голяма степен решенията и действията им.
Жените  ще се наложи да се откажат от една своя надежда, и да търсят нова цел или нов начин за реализиране на свое желание.

Дева Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Дева, в края на май ще преживеете събития, които ще ви изненадат приятно. За някои от вас те могат да имат връзка с нови хора в кръга от роднини, приятели или колеги.
През тази седмица ще имате благоприятно време за начало на интимно или романтично запознанство.
През тази седмица може да преживеете разочарование свързано с нереални очаквания или недоразумения свързани с пари или с финансов документ.
Избягвайте да се надявате на неща, които имат връзка с пари и се опитайте да контролирате максимално семейния си бюджет.
През тази седмица ще имате повод да се срещнете с роднини или с приятели, които ще бъдат за кратък период от време в града, където вие живеете.
Любовните срещи и романтичните преживявания ще имат специално място в живота ви, но се опитайте да съхраните и да обгрижвате хубавите неща в живота си.
Възникването на една неприятност през последните дни ще изиска от вас да вземете трудно решение.
Мъжете Дева ще имат важна за бъдещето си седмица, затова не разпилявайте времето и ресурсите си с незначителни неща или с хора, които нямат сериозни цели в живота си.
Жените ще имат по-благоприятно време във финансов план от мъжете от този зодиакален знак. Може да опитате късмета си в някаква лотария, но не прекалявайте.

Везни Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Везни, пред вас е седмица, която имате много динамични контакти, размяна на имейли или текстови съобщения и най-различни поздрави.
Може да поканите гости в дома си през почивните дни или вие да пътувате за да посетите интересни места.
Ще преживеете различни приятни моменти или изненади с нови хора, които ще срещнете през седмицата.
През тези дни може да изненадате един човек с неочакван подарък или покана.
През тази седмица може да получите добри новини или пари чрез държавна, банкова, съдебна или друга институция.
През тази седмица ще търсите начин да разрешите свои семейни или домашни проблеми, дори с готовност да направите трудни за вас компромиси.
Мъжете Везни ще имат силна и продуктивна професионална седмица, с възможности да бъдат забелязани от висшестоящи ръководители в организацията или компанията, в която работят.
Жените ще бъдат по-изнервени и сприхави, тъй като няма да имат достатъчно време за почивка след изпълнение на професионалните си и ежедневни задачи. Опитайте се да прехвърлите някои от отговорностите си на колеги или роднини.

Скорпион Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Скорпион в края на май на някои от вас може да им се наложи да се погрижат за здравето на роднина.
През седмицата ще имате трудни отношения с хора, които ще създадат нежелано напрежение в ежедневието.
Седмицата ще бъде благоприятна във финансов план и ще може да реализирате важни за вас планове или очаквания свързани с пари.
Възможни са обаче неочаквани неприятности поради инцидент или злополука поради разсеяност или липса на достатъчно професионални умения.
През седмицата може да ви развълнува една неприятна новина или събитие в страната, където живеете в момента.
На работното си място ще преживеете различни приятни изненади или ще имате интересни преживявания в колектива, в който работите.
През седмицата може да ви зарадва новина или предложение свързано с нова работа или нова дейност в настоящия ви бизнес.
През седмицата ще възникне напрежение или спор с роднина, който/която не живее при вас.
Мъжете Скорпион ще имат повече ангажименти от битов характер в дома си или ще помогнат за разрешаването на такива в дома на родители или деца.
Жените ще са склонни да отделят пвоече време за арзговори или срещи с приятели, игнорирайки на моменти своите семейни или професионални задължения.

ЧАСТ I – ТУК

ЧАСТ III – ТУК

Извън спорта

„Само ако знаех по-рано: дефицитът на този витамин причинява болки в гърба и ставите“

Публикувано

на

Болката в ставите най-често се причинява от стареене или наранявания, но не е широко известен факта, че е възможен симптом при недостиг на витамини.

Болките в ставите и гърба често са резултат от физическо бездействие и е от жизненоважно значение да започнете да се упражнявате редовно, за да поддържате цялостното си здраве.

Болката обаче може да се дължи и на лоши хранителни навици . Изследователите са открили, че недостигът на витамин D често причинява болки в ставите и гърба, както и следните симптоми:

Нарушен баланс
Болка в мускулите
Постоянно изпотяване
Лош сън
Промени в настроението
Усещане за изгаряне и сърбеж в краката

Можете да проверите дали имате недостиг на този витамин по прост начин: просто натиснете гръдната кост и ако почувствате болезнен натиск, вие най-вероятно имате негостиг на този витамин.

За да оптимизирате нивата му, трябва да се излагате на слънчева светлина около 15 минути всеки ден и да направите някои промени в диетата си.

Богатите източници на витамин D включват яйчни жълтъци, скумрия, гъби и риба тон.

Обмислете добавки, както и тези, които съдържат витамин D3, а не D2.

D3 е витаминът, произведен под въздействието на пряката слънчева светлина. Освен това, вземете пробиотици, за да помогнете и на храносмилателната система.

За много кратко време вашите болезнени симптоми ще изчезнат!

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Само тези 3 зодии могат да обичат както никой друг!

Публикувано

на

Близнаци

Близнаците се отличават с непостоянни чувства и настроения, и астролозите ги определят като най-ненадеждната зодия. Те са заети с търсене на интересни събеседници, флирт и забавление. В търсенето на нещо ново, Близнаците често разчитат на аргументите на разума, а не сърцето, така че търсенето им е дълго и пълно с разочарования.

Близнаците са жадни за нови емоции и впечатления, така че остават във връзка само до момента, в който са живи техните общи интереси и потребности. Открият ли обаче обектът в който са сигурни, те го обичат с цялото си сърце и душа и са верни до гроб.

Овен

Овните от най-ранна възраст се влюбват и си мислят, че са били застигнати от същото чувство на безкрайна любов.

Те са светли и необуздани да показват чувствата си, не спестяват комплименти и любезности, сякаш очакват мръсен номер и раздяла.

На тях им е чуждо покорството, така че те избират средняколко личности със силен дух, които могат да обуздаят неуморимата енергия на Овена. Хората на огнения знак се раждат, за да се борят, така че техните чувства ще изчезнат, ако дойде мир и спокойствие в двойката.

Те обичат силните емоции, предизвикателствата и противоречията. Ако сте готови за необуздан живот, ярки емоции и спонтанни решения,

Овен ще поддържат огъня на любовта, но не позволявайте това да изчезне и за една минута.

Дева

Девите се отличават със сериозност и взискателност. Те внимателно подхождат в избора на партньора си, но поради естеството на взискателната си природа, често страдат. 2-те зодии, които ще ви бъдат верни до гроб и предани до последно

ъмнения и страхове не позволяват Девите да се отпуснат и да се наслаждават на красивите чувства в компанията на своите половинки, така че тяхната любов е по-скоро като самоунижение и усърдно търсене на несъвършенствата в избраните. Представителите на тази зодия обичат съвършенството, така че е малко вероятно да обърнат внимание на мърляв мъж, но ако отговаряте на високите им критерии, те ще ви гледат в очите и ще ви обичат от цялото си сърце и завинаги.

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Страна от ЕС позволява да се спи по време на работа!

Публикувано

на

Профсъюзите въф Финландия са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите, съобщава yle.f.

До извода за ползите от дневния сън от 30 до 60 минути, в зависимост от политиката на конкретната фирма, профсъюзите стигат след допитване до служители от различни компании. В него много работещи споделят за умората си на работното място и за физически дискомфорт, като болки в гърба и ставите при седяща работа.

Служителите казват също, че искат да си тръгнат максимално бързо след края на работния ден. Така се стига до въвеждането на новата идея – да се спи на работното място и работодателят да ти плаща за това. Към момента тази практика се прилага само в столицата Хелзинки, но става все по-модерна. Според медиите във Финландия съвсем скоро обедният сън на работното място ще се разпространи и сред фирми в други градове.

Според профсъюзите сънят в средата на работния ден влияе ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите. Някои компании дори наемат специалисти, които водят тих корпоративен час, помагайки на хората да се отпуснат и да научат повече за медитацията.

„Да успееш да се отпуснеш много често е трудно, но под ръководството на учител, това става много по-постижимо, дори в средата на деня. Инструкторът прави по-лесна стъпката към тази умствена пауза“, казва Тина Вайния от центъра Sofia Future Farm, организиращ такива занятия.

Макар и все още в начален етап, резултатите от новата практика в работата на фирмите във финландската столица показват, че сънят, който много хора асоциират с мързел, повишава продуктивността на работещите, а това е изгодно за всяка фирма работодател.

Кросс

Прочети повече

Избрано