Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (27 май – 02 юни 2019)

Публикувано

на

Стрелец Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Стрелец, тази седмица ще ви изненада една непланирана придобивка за дома или семейството. Възможно е да я получите благодарение на ваши роднини, но това не е задължително.
През тези седем дни ще ви изненада събитие или новина свързана с годеж, брак или друго голямо събитие от семеен характер, пише astro.velida.net..
През седмицата ще се преживее събитие или ще правите планове с хора отдалеч, с които ви предстои да се срещнете през това лято.


През седмицата ще преживеете интересно събитие свързано с дете или млад човек от кръга ви роднини или приятели: рожден ден, успех в училище или в кариерата и др.
През седмицата могат да възникнат неочаквани или по-големи разходи свързани с важни за дома ви неща.
През тези седем дни на изпитание ще бъдат подложени ваши приятелски отношения, с хора които в момента живеят в друго населено място.
Мъжете ще имат благоприятно време за уреждане на различни важни административни или финансови документи. Сега може да обсъждате ваш бъдещ професионален или бизнес договор и др.
Жените ще имат една изпълнена с комуникации седмица с хора от различните краища на света. Предстои ви да научите много интересни неща или да получите конкретна покана, на която трудно ще откажете.

Козирог Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Козирог, през тази седмица вашите срещи или контакти ще се определят основно от интересите ви. Няма да сте склонни да си губите времето или ресурсите за неща, които не представляват интерес за вас.
Това ще бъде благоприятна седмица да купите или продадете нещо, да се ангажирате с имотен документ, да отдадете вещи под наем и други подобни действия.
През седмицата ще получите покана за събиране, което ще изиска покупка на подходящ подарък. Бъдете не само практични, но и изненадайте с нещо интересно.
През тази седмица може да се ангажирате с проблеми от най-различен характер на човек, който живее на село или дале от града, в който живеете вие.
Не са изключени грижи или разходи свързани със здравето на роднина.
Ако възникнат финансови проблеми тази седмица, не изпадайте в паника тъй като нещата ще имат по-добро развитие за вас през следващите дни и седмици.
Мъжете Козирог ще се наложи да се справят адекватно с различни неочаквани или стресови ситуации. Пазете се от инцидент поради самонадеяност.
Жените ще преживеят приятни и неприятни изненади, но дори и в неприятните ще има нещо, което тепърва ще ви бъде от полза.

Водолей Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под знака на Водолей, през тази седмица ще имате емоционални контакти с хора, които живеят или работят в друго населено място или държава. Някои от вас ще посрещнат гости в дома си, включително от далечно разстояние.
През седмицата може да ви зарадва жест на внимание или подарък от страна на приятели.
През седмицата може неочаквано да изгубите или забравите някъде пари или лични вещи. Може да направите необмислен разход или да вложите пари в нещо, което ще получите със закъснение.
През тези седем дни ще преживеете изненади, които ще имат връзка с вашето минало.
През седмицата ще ви зарадват новини, които ще има връзка със семейството ви. Възможна е покана за годеж, сватба или друго събиране.
Мъжете Водолей ще намерят с лекота разрешение на всяка заплетена ситуация или проблем. Ще сте склонни да гледате по-оптимистично на бъдещето си въпреки някои затруднения или проблеми през седмицата.
Жените ще имат най-различни поводи за радост в семейството, в работата или в любовта. Бъдете щедри и обичащи и нека всичко добро само намери път към вас.

Риби Седмичен Хороскоп 27 май – 2 юни 2019

Ако сте родени под зодиакалния знак Риби, през тази седмица ще имате ангажименти свързани с подготовката на едно или друго събитие, събиране, изпълнение на важно обещание или друг ангажимент.
Действията или думите на ваш роднина ще ви накарат да се замислите за някои свои планове или лични отношения.
Възможни са малки парични приходи в семейния ви бюджет.
Конфликти или напрежение, които ще въникнат през тези седем дни, сега ще намерят своето естествено разрешение. Ще осъзнаете, че късметът в живота ви са хората, които имате около себе си.
Недоволството ви ще провокира недоволство, обичта ви към другите ще ви носи любов.
Тази седмица може да се зарадвате на действията или думите на човек, за когото сте имали съмнение или недоверие в неговата/нейната лоялност.
На работното ви място може да възникне неприятна ситуация или събитие свързано с колега или клиент.
Мъжете Риби ще са склонни да отделят повече време за интимни или романтични преживявания, независимо от семейното си положение. Това ще бъде благоприятна седмица за предложение за брак или сватба.
Жените ще са твърде фокусирани върху личния си живот, личните си интереси или желания, което може да ги направи да изглеждат егоистки в очите на другите хора.

ЧАСТ I – ТУК

ЧАСТ II – ТУК

Извън спорта

„Само ако знаех по-рано: дефицитът на този витамин причинява болки в гърба и ставите“

Публикувано

на

Болката в ставите най-често се причинява от стареене или наранявания, но не е широко известен факта, че е възможен симптом при недостиг на витамини.

Болките в ставите и гърба често са резултат от физическо бездействие и е от жизненоважно значение да започнете да се упражнявате редовно, за да поддържате цялостното си здраве.

Болката обаче може да се дължи и на лоши хранителни навици . Изследователите са открили, че недостигът на витамин D често причинява болки в ставите и гърба, както и следните симптоми:

Нарушен баланс
Болка в мускулите
Постоянно изпотяване
Лош сън
Промени в настроението
Усещане за изгаряне и сърбеж в краката

Можете да проверите дали имате недостиг на този витамин по прост начин: просто натиснете гръдната кост и ако почувствате болезнен натиск, вие най-вероятно имате негостиг на този витамин.

За да оптимизирате нивата му, трябва да се излагате на слънчева светлина около 15 минути всеки ден и да направите някои промени в диетата си.

Богатите източници на витамин D включват яйчни жълтъци, скумрия, гъби и риба тон.

Обмислете добавки, както и тези, които съдържат витамин D3, а не D2.

D3 е витаминът, произведен под въздействието на пряката слънчева светлина. Освен това, вземете пробиотици, за да помогнете и на храносмилателната система.

За много кратко време вашите болезнени симптоми ще изчезнат!

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Само тези 3 зодии могат да обичат както никой друг!

Публикувано

на

Близнаци

Близнаците се отличават с непостоянни чувства и настроения, и астролозите ги определят като най-ненадеждната зодия. Те са заети с търсене на интересни събеседници, флирт и забавление. В търсенето на нещо ново, Близнаците често разчитат на аргументите на разума, а не сърцето, така че търсенето им е дълго и пълно с разочарования.

Близнаците са жадни за нови емоции и впечатления, така че остават във връзка само до момента, в който са живи техните общи интереси и потребности. Открият ли обаче обектът в който са сигурни, те го обичат с цялото си сърце и душа и са верни до гроб.

Овен

Овните от най-ранна възраст се влюбват и си мислят, че са били застигнати от същото чувство на безкрайна любов.

Те са светли и необуздани да показват чувствата си, не спестяват комплименти и любезности, сякаш очакват мръсен номер и раздяла.

На тях им е чуждо покорството, така че те избират средняколко личности със силен дух, които могат да обуздаят неуморимата енергия на Овена. Хората на огнения знак се раждат, за да се борят, така че техните чувства ще изчезнат, ако дойде мир и спокойствие в двойката.

Те обичат силните емоции, предизвикателствата и противоречията. Ако сте готови за необуздан живот, ярки емоции и спонтанни решения,

Овен ще поддържат огъня на любовта, но не позволявайте това да изчезне и за една минута.

Дева

Девите се отличават със сериозност и взискателност. Те внимателно подхождат в избора на партньора си, но поради естеството на взискателната си природа, често страдат. 2-те зодии, които ще ви бъдат верни до гроб и предани до последно

ъмнения и страхове не позволяват Девите да се отпуснат и да се наслаждават на красивите чувства в компанията на своите половинки, така че тяхната любов е по-скоро като самоунижение и усърдно търсене на несъвършенствата в избраните. Представителите на тази зодия обичат съвършенството, така че е малко вероятно да обърнат внимание на мърляв мъж, но ако отговаряте на високите им критерии, те ще ви гледат в очите и ще ви обичат от цялото си сърце и завинаги.

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Извън спорта

Страна от ЕС позволява да се спи по време на работа!

Публикувано

на

Профсъюзите въф Финландия са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите, съобщава yle.f.

До извода за ползите от дневния сън от 30 до 60 минути, в зависимост от политиката на конкретната фирма, профсъюзите стигат след допитване до служители от различни компании. В него много работещи споделят за умората си на работното място и за физически дискомфорт, като болки в гърба и ставите при седяща работа.

Служителите казват също, че искат да си тръгнат максимално бързо след края на работния ден. Така се стига до въвеждането на новата идея – да се спи на работното място и работодателят да ти плаща за това. Към момента тази практика се прилага само в столицата Хелзинки, но става все по-модерна. Според медиите във Финландия съвсем скоро обедният сън на работното място ще се разпространи и сред фирми в други градове.

Според профсъюзите сънят в средата на работния ден влияе ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите. Някои компании дори наемат специалисти, които водят тих корпоративен час, помагайки на хората да се отпуснат и да научат повече за медитацията.

„Да успееш да се отпуснеш много често е трудно, но под ръководството на учител, това става много по-постижимо, дори в средата на деня. Инструкторът прави по-лесна стъпката към тази умствена пауза“, казва Тина Вайния от центъра Sofia Future Farm, организиращ такива занятия.

Макар и все още в начален етап, резултатите от новата практика в работата на фирмите във финландската столица показват, че сънят, който много хора асоциират с мързел, повишава продуктивността на работещите, а това е изгодно за всяка фирма работодател.

Кросс

Прочети повече

Избрано