Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Изцепки

Остава ли Илиан Илиев в Черно море след скандала?

Публикувано

на

„Искам да благодаря на моите футболисти, на моя щаб, с които прекарахме страхотни моменти през този сезон. В този момент бих заменил тази награда, ако можеше това, което сполетя Черно море, да не се беше случвало“, заяви тъжен наставникът на Черно море  Илиан Илиев, който бе определен за Треньор на годината в 19-ата анкета „Футболист на футболистите“. Варненецът призна, че “моряците” са минали през детектора на лъжата, след като се разрази сериозен скандал по подозрения, че половината отбор е играл симулативно срещу ЦСКА при домакинската загуба с 1:3.
“Поне на мен никой не ми е казал, че момчетата, които напуснаха в сряда, са го направили поради извънфутболни причини.

А иначе на Ради Василев и Кононго им бяха предложени договори, но те решиха да продължат кариерите си извън България. Другите момчета предпочетоха да потърсят други отбори, тъй като нямаха много шанс за изява“, сподели Илиев. Той отказа да коментира изобщо дали приема твърдението, че футболистите му са играли симулативно и са се провалили на детектора на лъжата.
„Смятам, че това е абсурдно. Никой треньор не вярва в подобни неща. Във футбола всеки греши, а най-много треньорите. За тези 7-8 дни не можем да осъзнаем какво се случи. Нашите фенове също не разбират. Доста е неприятно.
Ако зависеше от мен, аз нямаше да освободя никого. В сряда от ръководството просто ми казаха, че не мога да разчитам на тези играчи”, поясни Илиев.
А на въпроса “Как се е чувствал, след като толкова много е дал като футболист и треньор, да минава на детектор на лъжата”?, легендата на Левски заяви: “Със сигурност на никого не е приятно, но беше доброволно. Всеки може да откаже, тъй като не е поставен до стената. Може да каже, че не иска и точка. Никой не сме задължавали.
По принцип имам договор с Черно море. Ще бъде трудно, тъй като се разделихме с 10 играчи и трябва да вземам 10 нови. Ще преценяваме”, завърши Илиев, който има договор за още един сезон с “моряците”./Дума

Избрано