Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

УЕФА се задейства, след като бе сезирана за извадените футболисти на Черно море

Публикувано

на

УЕФА ще се задейства и ще нареди на Българския футболен съюз да разследва скандала с обявените за „хванати“ шестима играчи на Черно море. Както е известно, футболистите бяха обвинени, че са играли симулативно срещу ЦСКА и бяха извадени от групата за мача с Лудогорец, а впоследствие и освободени от клуба.

В Нион са получили над 90 сигнала на приложението за борба с корупцията, информира вестник „24 часа“. Нормалната процедура е евроцентралата да се обърне към националната федерация.

Шефът на комисията по етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев заяви, че в централата досега не е получен сигнал за нередност. „Ако има доказателства, че играчите са взели пари, за да играят симулативно, всичко ще трябва да отиде в Прокуратурата“, заяви той пред „Меридиан мач“.

Според слуховете, подкрепени с редица документи, Георги Илиев, Иван Дюлгеров, Георги Китанов, Виктор Генев и Петър Витанов са били разпитани на детектор на лъжата, който не издържали. Резултатите излезли след мача с Берое на 21 май, в който Илиев игра 90 минути. Междувременно самите футболисти си направили тест на полиграф в частна фирма, резултатите от който ги оневиняват.

Избрано