Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Изцепки

„Ел Мундо Депортиво“: азследват седем футболисти за „черно тото“, продали мач в последния кръг?

Публикувано

на

Седем футболисти са били подкупени в разследвания за черно тото мач между Валядолид и Валенсия от последния кръг в Ла Лига, завършил с победа 2:0 за „прилепите“. Това става ясно от телефонни разговори, публикувани от „Ел Мундо“.

Въпросният двубой е един от деветте, за които се подозира, че са уредени. Заподозрените за престъпната схема са капитанът на Валядолид Борха Фернандес, както и бившите играчи на Реал (Мадрид) Раул Браво и Карлос Аранда.

Тя бяха арестувани през миналата седмица, след което освободени срещу парична гаранция.

Твърди се, че Браво се е срещнал с Фернандес във Валядолид. Има доказателства за среща на играчи в дома на играча на местния тим Кеко.

„Седем играчи бяха подкупени, няма повече. Заложи 10 хиляди евро и ще спечелиш 20 хиляди евро“, казва Аранда в телефонни разговори.

На друг запис той се обажда на свой приятел: „Виж, братле, Валенсия ще победи през първото полувреме и през второто, ок? Тоест ще спечели първата част, както и мача. Не да победи, а да вкара два гола в двете полувремена, да спечели първата и втората част (…) Виж, разбираш какво е, никой не бива да разбере, но ти знаеш какво е. Никой. Никой значи никой. Никой, нито твоите приятели, нито някой друг“, са думите на Аранда.

Валенсия спечели срещата с 2:0, като вкара по едно попадение в двете полувремена.

Избрано