Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Климатологът Георги Рачев разкри какво лято да очакваме

Публикувано

на

Такова е времето през юни, защото това е най-бурният месец с най-много валежи. Валежите са кратки, но интензивни. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

,,От сряда отново започва подобрение на времето и повишаване на температурите. След следващата неделя обаче започва нов 4-дневен период на лабилизиране на времето, което ще продължи до 21 юни“, каза климатологът.

,,Прогнозата за лятото в общи линии е орел, рак и щука. Според американските метеорологични агенции се очаква този летен сезон да е с около един градус по-нисък от обичайната климатична норма“, уточни още Рачев.

,,Лято ще имаме със сигурност. Но ще има и жестоки бури с гръмотевична дейност. Общо взето юни месец ни очаква слънце сутрин, а в следобедните часове – облаци и дъждове“, сподели той и добави, че мълниите са характерни явления за май и първата половина на юни.

,,Градушките също са нещо обичайно за нашия регион. Все пак още преди 100 години Яворов е написал поемата „Градушка“, така че няма какво да се изненадваме толкова“, заяви в заключение климатологът.

Избрано