Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Красимир Балъков обясни какъв мач с Косово очаква

Публикувано

на

Назначеният наскоро селекционер на националния ни отбор Красимир Балъков обясни очакванията си за предстоящата квалификация с Косово за Евро 2020. Легендата на България за първи път ще изведе тима в София в наглед решителен мач относно оставането ни в борбата за второто място в групата.

„Отборът на Косово нормално да е по-различен, но общо взето играят съвременен футбол. Имат вратар, играещ много добре с крака.

Познавам добре треньора им, работили сме в Швейцария. Много е креативен. Мачът ще бъде изключително тежък. Ние трябва да играем офанзивно и да търсим гола“, започна Балъков.

Не беше същия мач, който играха с нас в Косово. Нямат страх, не се притесняват да играят в противниковата половина и да правят преса. Имат качествени играчи, освободени са. За разлика от нас, при тях каквото и да направят е добре дошло за тях.

Във всичко трябва да сме по-добри. Винаги мисля върху конструктивната критика от медиите, разбира се с право някои от критиките след мача с Чехия. Ние добре знаем какво сме правили добре и какво зле. Ще се опитваме да коригираме грешките – да имаме повече желание в средата на терена, да търсим повече топката, да бъдем по-агресивни в поредни позиции, да печелим повече единоборства и да сме по-хладнокръвни пред вратата на съперника.

Казах, че искам нова концепция. Това не става за ден или седмица. Много информация за кратко време дадохме на играчите, но ние ще е преработваме преди всеки мач. Имаме различни варианти за игра. Невинаги се получава, дано сега стане и най-важното е да спечелим 3-те точки“, заяви Краси Балъков.

 

Избрано