Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

БФС се задейства по случая с отстранените футболисти на Черно море

Публикувано

на

От БФС са отправили запитване до Черно море и ЦСКА във връзка със скандала в Първа лига от миналия месец, когато стана ясно, че има съмнение към футболисти на „моряците“ за симулативна игра в мача с „червените“. Отговор е пристигнал само от ЦСКА, като към този момент се очаква и становище от страна на варненския клуб.

„На този етап БФС изпрати запитване към двата отбора какво е тяхното мнение по този въпрос. Ние бяхме сезирани от пресата, от журналистите.

Изпратихме по едно едно писмо-запитване. Това можем да направим. Не знам какъв полиграф е правен, нямаме изследванията – на нас нищо не е изпратено. С вас можем да седнем и да си гадаем. Знам само, че МВР не се е занимавало с полиграфа. Не мога да отправям никакви обвинения към нито един от двата отбора, тъй като нямам никакви доказателства и ще бъде смешно“, коментира пред bTV председателят на Комисията по етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев.

„Дали случаят компрометира феърплея в първенството? Не, в никакъв случай. Имаше един случай, когато УЕФА ни сигнализира, а и ние имахме тук сигнали, за уреждане на мачове, за коефициенти и по този повод клубът Верея беше санкциониран – първоначално беше глобен и предупреден, след което беше изваден от състава на „А“ група. Другото са ваши съмнения, всичко трябва да се докаже. На този етап нямаме данни за Черно море, на които да стъпим и да се докаже“, каза още той.

Както е известно, преди последния кръг от шампионата, в който Черно море гостува на Лудогорец, „моряците“ извадиха от своя състав шестима футболисти. Впоследствие се разбра, че въпросните играчи са били подложени на детектор на лъжата, а въпросите на теста са свързани със срещата Черно море – ЦСКА(1:3) от 4 май 2019 година. Футболистите не са издържали първия тест и затова са били отстранени от отбора.

Избрано