Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Приятел на Шумахер: Виждах го скоро, но не искам да говоря

Публикувано

на

Продължава пълното медийно затъмнение около състоянието на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер. Германецът пострада тежко по време на ски-ваканцията си преди пет години и половина и оттогава от семейството му пазят пълна тайна около здравословния му статус, пише „Гонг„.

Един от най-честите посетители при него е бившият му шеф във Ферари и добър негов приятел още от онези години Жан Тод. Той призна, че съвсем наскоро е бил на гости на Пилето, но отказа да разкрие пред медиите какво е състоянието му.

„Да, често ходя да виждам Михаел, даже съвсем скоро бях при него. Но не искам да говоря повече по тази тема, това е целият ми коментар“, заяви председателят на ФИА пред авторитетното издание „Журнал дьо Диманш“.

Той беше далеч по-словоохотлив за сина на Шуми – Мик, който пое по неговите стъпки и прави кариера в моторните спортове. Според Тод, фамилията на младия пилот може да му е от огромна полза, но в крайна сметка са важни качествата му.

„Мик се развива страхотно. Неговата фамилия може да му отвори много врати, тя може да му е от огромна помощ, както и може много да му попречи. Но колкото и да говорят за фамилното му име, най-важното е да седне и да управлява болида, а той се справя идеално с това“, добави Тод.

Избрано