Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

България ще бъде представена на световното първенство по футбол на маса

Публикувано

на

 

Само след броени дни България ще играе на най-престижното състезание от спортния календар на Международната федерация по футбол на маса /ITSF/ – World Cup 2019. Дългоочакваното събитието се провежда през две години и в него взимат участие само топ състезатели, извоювали правото си на участие.

Световната купа тази година ще се проведе в Мурсия, Испания в периода 2-7 юли. Нашата страна ще се включи във всички дисциплини по единици и двойки, както и в най-дългоочакваната битка – състезанията на националните отбори.

България ще участва с мъжки и женски отбор, сформирани от най-добрите наши играчи.

Състезателите, които ще се изявят на първенството в Испания, са Иво Пиларски, Васил Константинов, Иван Петров, Димитър Филипов, Денис Бисеров, Данаил Златаров, Йордан Зайков, както и Румяна Шушулова, Александра Новкова–Лазова, Деметра Блажева, Милица Данова, Станислава Стайкова, Полина Манджукова, Таня Кренчева и Светлана Жечкова. Те извоюваха правото си за участие на Световната купа 2019, след като спечелиха челни места на Републиканското първенство, проведено през миналата година. При младежите българският преставител е Марио Томов.

Топ плеърките сред жените в България – Екатерина Атанасова /многократен шампион/ и Благовеста Герова – имат Wild Card за това Световно първенство и се класират за участие във всички дисциплини при жените.

Да пожелаем успех и добро представяне на всички наши състезатели!

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО:

инфопакет;

във ФЕЙСБУК:

на сайта.

Избрано