Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Рожденикът Ники Михайлов: Поставил съм си лични цели

Публикувано

на

Вратарят на Левски Николай Михайлов даде специално интервю за клубната телевизия по повод своя 31-и рожден ден на 28 юни. В него той си пожела „сините” да донесат много радост на, както сам се изрази, изстрадалите си фенове.

Юношата на клуба, който парафира договор до юни 2021 година, изрази увереност, че в момента отборът бавно и неотклонно върви във вярната посока.

„Супер е настроението.

С момчетата направихме добър и сплотен колектив. Естествено, още снощи ме поздравиха всичките. Нека всички, които обичаме Левски да бъдем живи и здрави.”

„Как е на 31? Като на 30. Чувствам се зареден с енергия за преследване на целите, които сме си поставили. Този ден, естествено, е по-специален за мен. Така съм възпитаван от малък. Това един хубав празник, но трябва да изпълним и тренировъчната програма. Довечера ще събера целия отбор да се почерпим и да хапнем за здраве.”

„В последните години по една или друга причина ми се случваше да бъда свободен този. Не е най-приятното, но ние сме професионалисти, за това ни се плаща. Дошли сме да вършим работа за клуба, който обичаме всички. Това е част от задълженията ни. Остават още 2 приятелски срещи и в сряда ще се приберем в България.”

„Свършихме доста работа като обем по време на тренировките, включително и ние, вратарите. Пробвахме доста нови неща. Има още тежест, уморени сме, доста голямо тичане като обем. Нормално е да сме психически леко затормозени, но сме свикнали. Свършихме, мисля, добра робато. Треньорското ръководство трябва да е доволно. Имаше някои дребни болежки като тези на Живко Миланов, но нищо тревожно.”

„Контролите са чисто физически да свършиш работата и горе-долу да изглеждаш добре, както и треньорът да види, че опитваш да изпълниш вижданията му. Оттам нататък – резултати, стоене, много пропуски – естествено, че ще ги има. И двата мача, за съжаление, ги загубихме с 0:1, но това бяха два мача, в които да работим предимно физически и психически. Имаме още 2 мача, в които да търсим резултат, защото трябва вече да трупаме и самочувствие. Не остава много време до началото на сезона.”

„Всички искат да се представят добре, не само юношите на клуба. Искаме бавно и постепенно, защото не може да стане на мига, да върнем Левски там, където му е мястото. Левски върви в правилната посока. Започват много мачове, ще има ротации, което е нормално. Съперниците дали купуват футболисти,  това не ни интересува. Ние си гледаме нашата градинка.”

„Ружомберок не го познавам като отбор. Като чуя, че са словаци, е ясно, че ще бъдат здрави физически. Жребият не е лесен, но кой е бил през последните години? Ще опитаме да ги отстраним, това е. Жалко е, че вторият мач ще е без публика. Клубът и отборът изтормозиха феновете много през последните години, затова заслужават малко радост. Загуби винаги ще има, ще има и разочарования, но е важно да виждат, че отборът върви в правилната посока. Правят се доста реформи – някои по-бързо, а други по-бавно. Поне според мен вървим в правилната посока и до няколко години ще е съвсем различно.”

„Лични цели винаги си поставям. Първото, което винаги си пожелавам, е да бъдем здрави, както и много успехи с Левски. Дай Боже, да влезем в желаните групи на Лига Европа. Да бъдем и достоен конкурент на хегемона през последните години у нас Лудогорец и също така да играем добре срещу тях, ако може, както се казва, да ги подхлъзнем.”

Избрано