Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

„Спасете войника Григор Димитров“:

Публикувано

на

Вчерашната загуба на Григор Димитров в първия кръг от основната схема на Уимбълдън започва да предизвиква първи по-сериозни реакции в тенис средите. Френското издание welovetennis.fr публикува коментар във връзка с ужасяващия срив на 28-годишния хасковлия, който вчера отстъпи срещу 85-ия в света Корентен Муте след обрат от 2:0 до 2:3 сета.

Според медията родният тенисист има нужда час по-скоро да започне работа с наистина доказан треньор, защото упадъкът в играта му е повече от неоспорим.

Ето какво написаха от welovetennis.fr в материала, чието заглавие е „Спасете войника Димитров“:

Много повече от вчерашната загуба срещу трудния Корентен Муте притеснения будят начина, по който беше допусната, и поведението. Трети в света в края на 2017 година, победител във финалния Мастърс, полуфиналист в Аустрелиън Оупън – смяташе се, че кариерата на българина най-накрая е стабилна, но ето че отново бяхме в грешка. Оттогава насетне всичко се превърна в почти ад за този талантлив шампион, който буди огромни тревоги относно нивото и мотивацията си в момента.

Намираме се в петия сет, Григор няма посока, което се отразява от резултата. Той удря топката със слаба убеденост и сякаш цари усещането, че всеки момент ще се съживи, че е на ръба. Внезапно той намира енергия, но за да удари топката далеч в аут от ярост. Разбира се, получава предупреждение и е мрачен, когато трябва да стисне ръката на опонента си. По време на телевизионното предаване Фабрис Санторо заявява: „Тъжно е да видим толкова талантлив играч да бъде такова копие на себе си.” Трябва да се признае, че след Лондон’2017 българинът вече не е успешен.

През 2018 година той завърши като 19-и в света без титла срещу своето име с постижение от 25 победи и 19 загуби. Много далеч от предишния му сезон, който беше най-силният с 49 победи и 19 загуби. Топ 20, ще си кажете, това не е чак толкова лошо. Пропадането обаче се ускорява с със старта на 2019 година, който не беше достоен спрямо възможностите на Димитров. В понеделник той беше 49-и и загубата няма да направи положението по-добро. „Това, което допълнително прави ситуацията още по-невероятна е, че Григор не се пуснал по течението, той тренира здраво”, добавя Санторо.

Скоро извън топ 50?

Това е нещото, от което българинът се защити на „Ролан Гарос”, където се усети тласъкът от приноса на неговия временен консултант Андре Агаси. Може би обаче това беше дървото, което прикри гората. И ако Григор сега е сам, това е добре, защото той така е решил. В началото на май, когато резултатите изчезнаха, той уволни един определен Даниел Валверду – треньора, който му позволи да се изкачи до върха. Дори и неговият упадък да не може да се припише на тази раздяла, е ясно, че Димитров се е загубил в известна степен. Дано доказано име в треньорския занаят му се притече на помощ, защото той наистина има нужда от това.

„Гонг“

Избрано