Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Истина е: чадър за 36 стотинки на родното Черноморие, ето къде!

Публикувано

на

Най-често срещаните цени за ползване на чадъри и шезлонги по българските плажове не надхвърлят 5 лв. Това информират от Министерството на туризма, като се позовават на сключените договори за концесии. В такива граници се движат цените, срещу които може да се наемат принадлежностите например на плажовете Крапец-север (част 3), къмпинг Добруджа, Каварна (част 3), Моби Дик, Чайка-север, Буните, Офицерски, Варна-централен, Козлука, Несебър-Стар град (обект под закрилата на ЮНЕСКО), Равда-НСА, Поморие-изток, Сарафово, Смокините-север, Аркутино, Бутамята и други. Има плажове и с по-ниски цени, посочват от Министерството на туризма – например Бургас-северен (1,20 лв.

), Варна Кабакум–север, част 1(2 лв.), Шкорпиловци-юг (2 лв.) и др. Най–ниската цена за чадър е обявена на къмпинг Нестинарка – 0.36 лв., за шезлонг – също. Най-високата пък за чадър е на Перла – 25 лв., като за шезлонг там се плаща по 10 лв., а цената за пакет от 2 шезлонга и чадър е 30 лв. На някои плажове се предлагат комплекти (чадър и два шезлонга) при средна цена от 25,87 лв., а на други са само срещу храна или напитки. Много често концесионерите и наемателите обявяват и пакетни услуги и по този начин намаляват сумата за сянка. На единични плажове има и плажни съоръжения на по-високи цени като шатри например, но наемането им е само по желание на посетителите. От 1 юни до 1 юли 2019 г. експерти на Министерството на туризма са направили пълна проверка на всички цени за плажни принадлежности по ивиците, с чиито стопани е подписало договори. В контрактите са посочени максималните им размери. Концесионерите и наемателите се задължават да не надвишават определената пределна цена за ползване на чадър и шезлонг за целия период на договора. Нарушението на тази клауза е основание за прекратяване на договора, уточняват от министерството. Мобилните групи следят непрекъснато това изискване да се спазва и са безкомпромисни при нарушения. Постоянно се инспектира и изпълнението на всички останали ангажименти по договорите – съотношението между платена и безплатна зона, необходим брой спасители, наличие на оборудван и действащ медицински пункт, почистване на плажа и пр. /Blitz.bg

Избрано