Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Ето какво се случва с българските фенове на Левски в Братислава

Публикувано

на

Общо 45-има българи са били задържани от полицията в Братислава за инцидентите в центъра на града снощи. Всички те обаче са били привлечени в качеството на свидетели, като 2/3 от тях са били освободени още в ранните часове на днешния ден.

Това обявиха от Външно министерство, като обявиха още, че в сутрешните часове на днешния ден се очаква да бъдат пуснати и останалите задържани. Така левскарите ще могат да отпътуват за Ружомберок, който е на около 260 км от столицата на Словакия, за да гледат мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Информацията, която имаме към този момент е, че имало 45 български граждани, които са задържани като свидетели. Казвам „имало“, защото към този момент около 30 от тях вече са освободени. Някои от тях са с леки наранявания“, съобщи българският посланик в Словакия Йорданка Чобанова пред програма „Хоризонт“ по БНР.

„Останалите 15 се очаква до час /б.р. интервюто е направено около 7:40 тази сутрин/ също да бъдат освободени. Стълкновенията са се случили около 22 часа местно време. Веднага след това представител на посолството ни отреагира и беше на място, като оказа пълно съдействие на българските фенове.“

„Това, което искам да уточня е, че те са били нападнати от полски и от холандски футболни запалянковци.Този инцидент се случва на една от централните улици в Братислава, в самия център. Там има много хора, това е пешеходна зона. Там е станала тази провокация.“

„Резултатът е, че има много нанесени щети на заведенията. Но става дума за провокация към нашите фенове. По наша информация няма да бъдат повдигнати обвинения към българските фенове, очаква се скоро всички да бъдат освободени. Оказваме пълно съдействие, посолството е до тях“, заяви посланик Чобанова.

Задържаните след ексцесиите в стария град на Братислава бяха 80 души. До тях се стигна, след като фенове на полския Краковия и холандския Аякс са нападнали в гръб българската агитка и се е стигнало до масовото меле. Има и ранени, но те са предимно поляци и холандци./Гонг

Избрано