Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

Тодор Батков посочи кой е единственият отбор, подкрепян от съдиите.

Публикувано

на

Бившият собственик на „Левски“ Тодор Батков вижда едни и същи проблеми във футболното съдийство в момента и по времето, когато управляваше сините. Адвокатът се оттегли през 2015 г., след като беше в клуба 11 години като президент.

„Гледайки големите отбори, винаги подкрепата е за един определен – осемкратният шампион „Лудогорец“, това е публична тайна.

Гледах срещата за Суперкупата на България, защо трябва да отменят гол на „Локомотив“. Той си беше чист, редовен. Аз предполагам, че Домусчиев няма пръст в тази подкрепа, мисля че съдиите сами се натягат“, каза Батков в предаването „120 минути“ по Би Ти Ви.

„Това е моето чувство, че искат да са със силните на деня, което е една типична българска черта“. Батков обясни, че е дал между 47 и 48 милиона лева за „Левски“ докато беше начело на клуба.

Адвокатът обсъди и срещата при премиера Бойко Борисов с шефовете на „Левски“, ЦСКА и „Лудогорец“ Васил Божков, Гриша Ганчев и Георги Домусчиев на тема феърплей.

„Всичко, което не е феърплей е престъпление. Неслучайно на тази среща при премиера бяха главният прокурор Цацаров, неговият заместник Гешев, който е шеф на спецпрокуратурата и вътрешният министър. Надявам се колегите да си вземат бележка, защото това е спорт“, каза още Батков.

Бившият собственик на „Левски“ изрази надежда този път в българския футбол да има феърплей и обещанията да се спазват. „Ако това не стане има БОП има и прокуратура“.

Според Батков няма конфликт на интереси от съвместяването на няколко позиции от Кирил Домусчиев, който е собственик на „Лудогорец“, на телевизията, излъчваща първенството и на фирмата, която продава тв правата. „Благодарение на него и на „Футбол про медия“, която беше създадена, телевизиите започнаха да плащат пет пъти повече, отколкото плащаха преди“.

Избрано