Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Изцепки

Два клуба със сериозни санкции от БФС заради поредни съмнения за уговаряне на мачове

Публикувано

на

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоби по 5000 лева на новака в efbet Лига Царско село и втородивизионния Струмска слава (Радомир). Санкциите са заради съмнения в участието на тези отбори в уговорени мачове през миналия сезон и на база сезиране на Експерт по почтеността в БФС.

Освен това са получени сигнали от УЕФА за съмнително движение на залозите.

Решението на Дисципа: 

* На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл.

46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК Царско село гр. София с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

* На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК Струмска слава гр. Радомир с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

БЛИЦ СПОРТ публикува какво гласи алинея 6 от член 46 в Дисциплинарния правилник:

Когато в БФС постъпи официално уведомление от УЕФА, в рамките на спортно-състезателната година, за сериозни съмнения за участие в срещи от първенствата, турнира за Купа „България”, Суперкупата или други, с предварително уговорен резултат, замесеният отбор се предупреждава или наказва както следва:
а) При първо официално уведомление – Експертът по почтеността при БФС съставя предупредителен протокол, който се подписва от замесените лица, като информира УЕФА за това;
б) при второ официално уведомление – порицание;
в) при трето уведомление – порицание и имуществена санкция в размер на 5000 (пет хиляди) лева;

Избрано