Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Кристиян Бойков е бил само изпълнител, има закопчан за атаката срещу НАП

Публикувано

на

След акция на ГДБОП е задържан търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, заподозрян за атаката срещу НАП.  Спецполицаи влязоха днес следобед в офисите на „Тад Груп“. Антимафиотите са извършили претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП, пише „Дума„.

Акцията на ГДБОП продължи над шест часа.

Тя е част от разследването по проникването в системате на НАП. На място бе и началникът на отдел „Киберпрестъпления“ в ГДБОП Явор Колев, който съобщи пред журналистите, че се изземват компютри.

По отношение на иззетите в рамките на досъдебното производство магнитни носители, компютри, конфигурации, те вече са под контрола на разследващите – там няма какво да бъде унищожено, но ако има други доказателства, възможно е през това време да бъдат унищожени, каза вътрешният министър Младен Маринов. По думите му от фирмата отказват да съдействат на разследването.

Кристиян Бойков отказа коментар за новата акция на ГДБОП.

В същото време главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Бойков не е действал сам и е бил само изпълнител. Ако в началния етап на разследването сме считали, че Кристян Бойков е единственият извършител на престъплението, в момента имаме достатъчно основание да смятаме, че той не е сам. Имаме достатъчно доказателства да считаме, че той е изпълнителя, но в никакъв случай не е сам. Има и поръчител, има и подбудител, заяви Цацаров.

Избрано