Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Легенда на Левски обясни на какво се дължи кризата през последните години при „сините“

Публикувано

на

Легендарното крило Емил Спасов смята, че огромното текучество пречи на Левски да изгради силен отбор. „Стартираха учудващо добре, защото направиха реорганизация в ръководството, в треньорския екип, взеха и футболисти, които оказаха влияние върху самия отбор. Елиминираха и Ружомберок, като се има предвид, че започнаха подготовка с едва 12 души. Всички знаем, че отбор не се прави за месец или два.

След неправомерното изгонване на Живко Миланов в Ларнака тимът се представи много слабо. Реваншът се превърна в самоцел да се направи невъзможното с този капацитет от футболисти да надиграят АЕК и ако могат с активна преса по целия терен, с много движение и късмет, да ги елиминират. Не се получи, естествено. Играх през 1988 г. в Омония. Между тогавашното състояние на футбола в Кипър и сегашното няма нищо общо. Тогава играхме 2 мача на сгурия. Сега във всеки голям град имат такива бази, че ум да ти зайде“, припомни си Спасов. Бившият директор на „синята“ школа смята, че на Петър Хубчев трябва да му бъде дадено време. „Няма как футболист, който е дошъл миналата седмица, да играе перфектно, дори да се казва Меси. Няма как да сглобиш отбор, който да победи друг, играещ от няколко години заедно. През последните 3 години в Левски са минали 41 нови футболисти – първата година 19, втората 13, сега 9. Няма отбор в света, който да е сменил подобна бройка играчи и да е на ниво. И 4-ма треньори за година. Ако сметнем 10-12 години назад, цифрата отива над 150 играчи“, допълни Спасов./Мони ГЕОРГИЕВ

Избрано