Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

Люпко Петрович с изненадващ избор за атаката на ЦСКА

Публикувано

на

Старши треньорът на ЦСКА Люпко Петрович пусна майтап по време на пресконференцията преди мача със Зоря. Наставникът отговори на въпрос как би решил проблемите в нападение на „червените“, които вкараха само 7 гола в последните 7 мача. „Да играм я“, отговори с усмивка печелилият КЕШ специалист и разсмя журналистите. Сетне Петрович обясни.

„Не сме се подготвили добре, тъй като нямахме време да се готвим в тренировките. Имаме информация за Зоря. Имат специфичен начин на игра. Що се отнася до Осиек, това е минало. Сега Зоря е нашето бъдеще. Украинският отбор е подготвен на 100 процента както физически ,така и тактически. Няма да ни бъде лесно. Очаквам много борба. Общото между хърватския и украински футбол е, че се опитват да постигат успехи със свои кадри. Зоря са абсолютно преодолим отбор. Като човек, който води отбора, няма как да не вярвам в нашите възможности. Имаме достатъчно опитни играчи. Не искам да казвам, че сме по-силният отбор. Зоря са сходни със съперника ни от предишния кръг.“

„Определено се чувства умора. Надявам се днес да се подготвим добре за утрешния мач. Видяхте и в шампионатната среща. Бях принуден да вкарам Евандро, Соу и Тиаго. В момента имаме група от 15-16 футболисти, с които ще се опитаме да издържим. Пинто напусна последната тренировка. Не знам какво е неговото състояние. Турицов не беше напълно възстановен, но игра 60 минути срещу Осиек. Проблемите в атака ще ги реша аз, когато се поява на терена. Очаквам от Соу да започне да бележи. Ценя неговите качества и надявам те да бъдат възнаградени с гол“.

„Може би ще имат някакво предимство, че притежават българин в щаба си. Той ни познава по-добре от техните треньори. Очаквам борба и физически подготвен съперник. Номер 11 е добър на втория етаж. Громов, който вкара 4 гола в последните мачове, няма да пътува с отбора. Левият бек Шебелко е най-добрият играч, въпреки че е на 19 години. С изключение на тях, всички са на едно добро ниво. Определено фактът, че ще играем на „Васил Левски“ е минус за нас. Направихме всичко възможно да домакинстваме на „Българска армия“, но не се получи. Имаме тежък път до тази фаза. Дори да елиминираме Зоря, ще се изправим срещу отбор, който е отпочинал. Имахме 30 дни за подготовка, но някои футболисти се присъединиха по-късно. Някои бяха и контузени. Достигаме до тези квалификации, за да играем с отбори като Торино, които имаха време да почиват“.

„Ролята на треньора и на играчите е достатъчно важна. Имал съм случаи, в които казвам на футболистите да излязат на терена и вкарват пет гола. Имал съм и случаи, в които съм бил активен на тъча, но не сме побеждавали“.

Избрано