Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Илиана Раева изригна във фейсбук: Срам и Позор!

Публикувано

на

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отново избухна срещу съдийството на турнира от веригата World Challenge Cup в Минск, Беларус.

Само месец преди най-важното състезание за годината – Световното първенство в Баку, стана ясно, че оценяването търпи сериозни критики, не само по отношение на българките, но като цяло.

Съчетания с много груби грешки биват оценявани високо, а други, изпълнени чисто, много по-ниско. Оправданието е правилникът, според който колкото по-голяма е трудността, толкова повече се завишава оценката.

Илиана Раева използва фейсбук, за да информира, че дори преди време е пускала официално писмо до Техническия комитет на ФИГ, заради несъответствия в оценяването:

„Срам и Позор!!!

Състезанието в Минск е срам и позор за съдийството! След вчерашния резил при ансамблите, днес безумието е същото! Писах до Техническия комитет на ФИГ преди време много обстоятелствено, придружени с факти писмо. С цялото ми уважение към дамите там. Отговорът беше напълно незадоволителен спрямо българския ансамбъл.

Какъв точно е правилникът?! За кой е задължителен и за кой не е?

Как е възможно такова срамно съдийство?!”

България има представител в Техническия комитет на ФИГ и това е Мария Гигова.

Избрано