Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Диего Фабрини се отказал от куп пари, за да смени ЦСКА с Динамо (Б)

Публикувано

на

Дошлият с огромни очаквания в ЦСКА италиански плеймейкър Диего Фабрини се е отказал от сериозна сума, за да парафира с Динамо (Б). Според медиите в Румъния, той се е разбрал с ръководството на „червените“ за раздяла по взаимно съгласие, за да дойде като свободен агент в Динамо.

Според Digi Sport, заплатата му в Букурещ ще бъде „само“ 10 хил. евро. Това е категорично далеч по-малко от парите, които взимаше на „Армията“.

Според румънските медии, той се е разписвал срещу сума от порядъка между 20 и 25 хил. евро месечно при „червените“.

Още когато се заговори за разлъка между италианеца и българския клуб, в Румъния първоначално говореха за оформяне на сделка, при която той ще дойде под наем в Динамо. Тогава се говореше, че 14 хил. евро от възнаграждението му ще се поемат от българския клуб, а останалите от „кучетата“.

Но агентът на футболиста Константин Маня разкри, че късно снощи се е стигнало до окончателна раздяла между Фабрини и „червените“, а днес той ще парафира за постоянно с румънците. Плеймейкърът имаше 3-годишен договор и с българския клуб.

„Диего е свободен и пътува към Букурещ да подпише. Мога да кажа, че е 99.99% сигурно, че той ще облече екипа на Динамо. Моята лична цел беше да го докарам тук и се радвам, че в крайна сметка успях“, заяви Маня.

Италианецът дойде на „Армията“ през май, като отхвърли първоначално офертата именно на Динамо. После беше спряган за Левски, но лично наставникът на „сините“ Петър Хубчев не го одобри. И така се стигна до преминаването му при „червените“, но при тях изкара по-малко от три месеца.

Избрано