Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Изцепки

Илиан Илиев посочи интересен виновник за изпуснатата дузпа, оказала се фатална за Черно море

Публикувано

на

Черно море изпусна Арда, след като направи 0:0 като гост на „сините“ в Пловдив. „Моряците“ изпуснаха дузпа чрез Жоржиньо, а от 37-ата минута играха и с човек повече, след като Румян Овсепян бе изгонен за наурешението срещу Мартин Минчев. Старши треньорът Илиан Илиев заяви, че е негова вината за изпуснатия наказателен удар, защото не посочил изпълнителя.

„Разочаровани сме отново.

Бяхме отборът, който повече заслужаваше да победи, с изключение на първите 15-20 минути, в които влязохме нервно. После държахме повече топката. Изпуснахме ситуации и дузпата. През второто полувреме Арда се затвори, което е нормално. Идеята им беше да няма много футбол. Съжалявам, че не успяхме да победим, но за да победиш, трябва да вкараш гол”, каза Илиан Илиев пред DIEMA SPORT.

„Броят се головете и точките. Откъм себераздаване нямам забележки към футболистите. През второто може би трябваше да се движи по-бързо топката, да се рискува повече. Трябваше да се поеме отговорност. С центрирания само нямаше как да стане.”

„Със сигурност тежи, че при тези равенства не бяхме отборът, който беше далеч от победата. Тежат, защото бяхме по-близо. Ако бяхме днес като Арда, тогава резултатът би бил позитивен. Надявам се в следващия мач срещу Дунав да вземем трите точки. Не, че ще е лесно. Липсват ни Иса и другите контузени. Имаме и други хора в отбора, които днес трябваше да поемат малко повече отговорност.”

„Ние сме виновни за това, че Жоржиньо взе дузпата. Ние сме тим, на който не свирят често дузпи. Ние сега предпочитахме някой футболист, който играе по-редовно, да бие дузпата. Моя грешка е, че не посочих изрично преди мача един или двама изпълнители. Просто не бяхме подготвени за това упражнение, тъй като не ни се случва често да изпълняваме дузпи.”

„Ние трябва с и без отсъстващите да изглеждаме добре. Просто завършващата фаза липсваше. При Йонуц Неагу е много тежка контузията – почти сигурно до края на годината няма да го има.”

„Казаха ми, че има някакъв не интерес, а просто някой предложил моето име там. Аз имам отбор, моята цел е да вървим напред и да побеждаваме. Моята работа е тук. Да, на този етап оставам в Черно море. Да, Ал Ахли е най-големият отбор в Африка и това, че съм бил предложен, е добре за треньорската гилдия в България. Дали можем да се разберем – това ще е много трудно”, завърши Илиев.

Избрано