Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Изцепки

Венци Стефанов пак подбра натурализираните: Вандерсон-Мандерсон…

Публикувано

на

Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg представянето на националите срещу Англия в Лондон. Отборът на Красимир Балъков загуби с 0:4 от островитяните и остана на последното място в квалификационната група.

„Тежка загуба, очаквана загуба.

Слушах добре коментарите след мача… Трябва да започнем да даваме шанс на български момчета в националния отбор. Нали видяхте в отбора на Англия колко млади футболисти имаше. Моите уважения, но с Дани Младенов, Сърмов-Мърмов, няма да стане. Смятам, че бразилците нямат място в националния отбор. Вандерсон колко пъти го видяхте да се включи във фаза защита? Същото мога да кажа и за Марселиньо. А видяхте англичаните как играха. Вандерсон-Мандерсон… Така няма да се получат нещата.

Трябват наши момчета. Аз съм за въвеждане на правило да няма повече от трима-четирима чужденци в клубовете от родното първенство. В Русия как е възможно това, защо у нас да не е? Ние взимаме разни бразилци. Хайде, ако са от Венецуела, да им помогнем на момчетата – там е криза, но в България взимат всякакви“, каза Стефанов.

„Не знам дали ви направи впечатление как свирят в Европа! Видяхте ли за какви нарушения дадоха дузпи. У нас такова нещо няма – тук трябва я да ти извадят око, я да ти счупят капачка, я да ти извадят рамо, я да ти строшат две-три ребра поне, за да свирне съдията дузпа. В Европа е друго. Наскоро на мач на Славия главният съдия каза, че не е дал втора дузпа, защото била много скоро след първата. Можете ли да си представите! Това е положението. Николай Бодуров си мисли, че играе в нашето първенство. Футболистите на ЦСКА, Левски, Лудогорец са свикнали, че тук каквото и да направят в наказателното поле, позволено е. В чужбина обаче нещата лъсват. А лъсна и защо Люпко Петрович не пуска Бодуров. Старата лисица не е изкукала и ние трябва само да се учим от такъв специалист. Положението в националния отбор е „стягай се, че има още“. Това е“, добави шефът на най-стария столичен клуб.

Избрано