Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Алекс Морган: Парите на Кристиано Роналдо му помагат да потулва истории

Публикувано

на

Звездата на американския национален отбор по футбол Алекс Морган даде мнението си за обвиненията в изнасилване по адрес на Кристиано Роналдо от страна на Катрин Майорга. Както е известно, през юли прокуратурата в щата Невада реши да не повдига обвинение по този случай срещу португалеца.

Тогава Алекс Морган сподели в профила си в Туитър статия, озаглавена “Роналдо е иконата на корупцията в спорта”, като написа “Ето това е голяма журналистика”. Като номинирани за наградите най-добър футболист и най-добра футболистка през годината, Роналдо и Морган ще присъстват на церемонията FIFA The Best на 23 септември в Милано.“Не възнамерявам да подходя към Роналдо по различен начин от този, с който ще подходя към всеки друг, когото срещна в Милано. Мисля, че много пъти в нашето ежедневие жените говорят открито и е важно те да бъдат подкрепени. Смятам, че много хора в момента се чудят кой е прав и кой – не. Когато погледнеш историята за Роналдо, мисля, че има прекалено много доказателства, които да се потулят. Мисля, че в крайна сметка парите помагат за това историите да бъдат потулени.


Обвиненията бяха снети, за да може той да е способен да продължи да практикува футбол. Той не е единственият човек, на когото това се случва, но той е сред най-известните футболисти в света в момента или дори най-известният. Това приковава вниманието. Така че мисля, че това е нещо, за което говорих открито, макар и в малък мащаб. Смятам обаче, че е важно да се продължи да се подкрепят жени, които са в уязвими и страшни ситуации, в които нямат голяма подкрепа. Аз бях изненадана, четейки много и много статии и следейки случая, като в този момент реших да се изкажа чрез Туитър. Определено получих много обиди за това и мисля, че те дойдоха от неговите фенове”, заяви Морган в интервю за Sports Illustrated.

Избрано