Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

29-годишен излетя от мотора си и загина

Публикувано

на

29-годишен мъж загина на място, след като изхвърча от мотора си и се нацепи в насрещно движещ се лек автомобил.

Трагедията се разиграва край кюстендилското село Жабокрът малко след 19 часа в сряда. Тогава младият мъж се прибирал към дома си. По все още неясни причини той загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Хонда“ и при падането тялото му се ударило в насрещно движещ се лек автомобил „Форд“.

Инцидентът е възникнал на пътя Кюстендил – София, при отклонението за с. Жабокрът.

Лекият автомобил е управляван от 62-годишен водач, който е също от село Жабокрът. При направения тест с дрегер на по-възрастния мъж резултатът е бил отрицателен. “От силния удар момчето беше загинало на място. Нямаше какво да направим. При пристигането ни само констатирахме смъртта“, коментираха медици от Спешен център – Кюстендил.

Тялото на мотоциклетиста е закарано за аутопсия в кюстендилската болница.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Само в рамките на по-малко от две седмици това е втори случай на загинал млад човек от селото.

На 1-ви септември при тежка катастрофа в Германия почина 19-годишната кюстендилка Кристиана Станчова. Заедно с нея при катастрофата загуби живота си и 20-годишният български футболист от Монтанско – Денис Деков. Криси беше погребана преди 5 дни в село Жабокрът.

„Семейството на Криси и това на загиналото момче сега живеят през две къщи на една и съща улица в селото. Страшна трагедията, момчето е едно на майка и баща. Цяло село отново потъна в скръб след поредния инцидент, който се случва с нашите деца“, коментираха местни жители. Те обмислят в началото на следващата седмица да бъде направен молебен за здраве, с който да се спрат подобни инциденти и то все с млади хора, които губят живота си по нелеп начин.

Избрано