Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Босът на Дунав (Русе) се оттегля от футбола, треньорът Людмил Киров говори за ситуацията в клуба

Публикувано

на

Собственикът на Дунав д-р Симеон Симеонов потвърди, че се оттегля от футбола. Шефът на „драконите“ сподели, че е предупредил треньора  Людмил Киров и играчите, че до края на седмицата ще им даде последни заплати и ще се посвети изцяло на лекарската професия. Симеонов управлява Дунав от 2010 г. и под негово ръководство те се завърнаха преди година в елита.


„Когато не намирам повече идеи и сили да променя нещата, е логично да се оттегля. Не успях да направя нещата, които исках. Няма хора на стадиона, но това не е само в Русе. Българският фен е такъв – предпочита да седи вкъщи и да гледа мачовете по телевизията. Не го разбирам това. За мен нормалното е, когато обичаш един отбор, да го подкрепяш във всеки удобен момент. Демотивиран съм“, заяви д-р Симеонов.
„Точна дата на своето оттегляне не мога да определя. Мога да изчакам малко, но това не може да продължи вечно. Чисто финансово нашият клуб е окей – даже имаме и емблема! Мога да кажа, че нямаме задължения, не дължим и една стотинка. Истина е, че сме подписали предварителен договор с ирански бизнесмени, но те де факто не са собственици на Дунав все още. Има техни обещания, които трябва да бъдат изпълнени, за да станат собственици. Съмнявам се, че това нещо ще се случи, но, разбира се, храним надежда“, добави босът на Дунав.
Въпреки нерадостната вест отбора удържа 0:0 със Славия  и отмъкна точки от втори столичен гранд, след като завърши 1:1 с ЦСКА в VII кръг, а преди това победи Царско село и Витоша Бистрица.
Наставникът на Дунав Людмил Киров обаче е оптимист за ситуацията в клуба. „Доволен съм, защото както можеше да вземем нещо, можеше да не вземем и нищо. Имахме по-чисти положения, но това е футболът. Справедливо равенство. Всеки си има мнение, но не мисля, че при всяко съприкосновение в наказателното поле се свири дузпа. Реагирах, нормално, но човекът, който решава, имаше друго мнение. Пропиляхме повече положения от Славия, но така е било писано. Да се надяваме, че в другите мачове ще реализираме и ще вземем нещо повече. Сътресения в нашия отбор няма. Президентът каза, че дори да напусне отбора, Дунав ще бъде финансиран. Нямал притеснения. Аз съм спокоен, може да се каже същото и за футболистите“, заяви Киров.

Избрано