Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Луди клипове

Настоящият спонсор на Ливърпул съди европейския клубен шампион

Публикувано

на

Ливърпул на практика е договорил рекорден за клуба и за британския футбол договор с Nike, според който американският концерн ще облича мърсисайдци от следващия сезон. Твърди се, че „червените“ са издействали условия, с които ще изпреварят Манчестър Юнайтед, който в момента получава по 75 милиона паунда годишно от Adidas.

Сегашният спонсор New Balance обаче е завел дело срещу Ливърпул. Според компанията в договора с мърсисайдци има клауза, даващата правото на New Balance да изравни най-високата оферта, която е получил Ливърпул, и така да остане спонсор на клуба.

От компанията твърдят, че Ливърпул не им е дал тази възможност и заради това са отнесли спора до съда. От „Анфийлд“ пък са сигурни, че настоящият спонсор, който в момента дава по 45 милиона паунда на сезон, няма намерение да изравни предложението на Nike, а освен това не може да осигури такава глобална дистрибуторска мрежа.

Договорът между Ливърпул и New Balance изтича през юни 2020 година.

Избрано