Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Гриша Ганчев: Няма да се откажа от ЦСКА, скоро ще имаме нов стадион, а Бодуров съм го задраскал с дебелия флумастер

Публикувано

на

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев коментира много от актуалните теми, които вълнуват “червените” фенове. В интервю за Топспорт той отговори на въпроси за новия старши треньор Милош Кручич, емлемата на клуба и кога “армейците” ще имат нов стадион.

– Господин Ганчев, ще има ли ЦСКА нов стадион?
– Ще има. Документално всичко е съгласувано.

Още на следващия Министерски съвет ще бъде гласувно смесено дружество между ЦСКА и държавата. Предварителното проучване приключи на 15 септември, до 15 март ще стане проектирането. До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория. Когато хората идват на мачовете ни, да им бъде комфортно и приятно. Ще бъдат инвестирани 60 милиона лева в новия стадион.


– Върна ли си окончателно ЦСКА емблемата и активите?
– Чакаме кредиторите да си получат парите. И тогава госпожа Дора Милева да дойде и да предаде активите, които сме закупили.

– Ще заведете ли иск ЦСКА 1948 да не слага емблемата, която използва в момента?
– Не ги знам 1948 с каква са. Тази на ЦСКА се върна на „Армията“. Демокрация е – 1948 да си ползват такава, каквато решат.– Да поговорим за треньора Милош Крушчич. Той ли е точният човек за поста?
– Аз поемам пълната отговорност за неговото назначение. Той е с отбора от четири месеца и познава отлично футболистите и обстановката. Нов треньор сега нямаше как да вземем. Ще видим докъде ще го докараме. Призовавам феновете да не сменят треньора след всеки лош мач и загуба. Той е младо момче, кадърно. Мисля, че ще се справи.

– Преговаряхте ли със Стамен Белчев, Любослав Пенев или Стойчо Младенов?
– С никого не съм преговарял. Кой уважаващ себе си треньор ще дойде по никое време? Кой ще дойде сега да вади с голи ръце горещите кестени от огъня?– Бойкотират ли футболисти на ЦСКА треньорите?
– Това са фантазии на болни мозъци. Футболистите са професионалисти, получават заплати и трябва да си ги изработват. Нормално е да има спад във формата и върхови моменти, така е в спорта. Важно е треньорът да ги уцели – кои са във върхова форма, те да играят.ЦСКА ще има ли автобус?
– Ще ви разкажа и за автобуса. Една година преди търга за емблемата, фенове от различни фракции дойдоха при мен и ми заявиха, че най-важното е това – да си вземем емблемата. Казаха – ти вземи нея, ние ще купим автобус. Откриха сметка, в която към днешна дата още има… 57 лева. Ще купя и автобус.


– И доктор нямате…
– Почти навсякъде в Западна Европа големите отбори имат договори с големи клиники. Ние имаме с две. Нашите футболисти не използват стимуланти и витаминчета. Не ни трябва доктор, който да ги дрогира, а след това да ги чисти. Ще продължим така, договор с клиники.– Бяхте на среща при премиера Бойко Борисов – Вие, Васил Божков, Георги Домусчиев. Обещахте си честна игра. Вече има ли феърплей във футбола ни?
ЦСКА винаги е играл и ще играе ферплей. За другите аз не отговарям.– Днес Борислав Михайлов най-после си подаде оставката като президент на БФС. Вашият коментар?
– Браво на държавата! Днес видяхме, че в държавата има държавници. Видяхме го в лицето на Бойко Борисов и министъра на спорта – Красен Кралев. Показзаха нулева толерантност към корумпираните изчадия. Това е бъдещето! Държавата трябва да отвоюва футбола. Защото ставаме за смях на цял свят, вече сме дори зад Джибути.– Кой е фаворитът Ви за заместник на Михайлов?
– Нямам такъв, не е моя работа. Само да е човек, който иска да работи и да развива футбола ни, да не пречи, да е компетентен. Да не се напива до 11:00 часа. Батето, лека му пръст, беше единствен – можеше да пие по 24 часа в денонощието, но не го хващаше. Трябва да се налагат младите. Това ни беше голямата борба – на мен и Наско Сираков, от много години е така. Със зъби и нокти се борихме това да стане. Трябва да има ясен павилник във футбола ни.

– През тези години минавало ли Ви е през ума да се откажете от ЦСКА?
– Няма да се откажа! Няма причина да го направя. Обичам футбола, обичам си отбора. Имаме си цели с партньора ми Инджов и си ги гоним. Инвестирахме немалка сума, продължаваме да го правим. Дадохме достатъчно пари, нормални пари. Проектът ни е като от книгите – добра база, отлична школа, за чудо и приказ, нов и модерен стадион, красавец… Това е!– Феновете искат и трофеи…
– И аз ги искам.– Кога ЦСКА ще стане шампион? През миналия сезон бяхте близо дори до дубъл…
– Ако можех да правя футболни прогнози, щях да съм Джеф Безос и Бил Гейтс в едно. Победите носят удоволствие, голямо щастие носят. От загубите ни боли, но и тях ги има.– Николай Бодуров приключи ли с ЦСКА?
– Задраскал съм го с дебелия флумастер.– И него след Галчев…
– Това е положението! Когато от едната страна има добро отношение, коректност, загриженост, а от другата прищевки и негативизъм – така се получава. Не искам да съм обграден от некоректни хора.


– Друг върви ли по пътя на Бодуров?
– Ако тръгне, ще се чуе.

Избрано