Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Спартак (Пд) показа новия стадион (видео)

Публикувано

на

Ръководството на Спартак (Пловдив) показа как ще изглежда новият клубен стадион. Към материала „гладиаторите“ прикачиха и видео, което да онагледи съоръжението в Кючюк Париж. Ето какво написаха от пловдивския клуб:

Спартак Пловдив 1947 продължава стъпка по стъпка към тоталната реконструкция на стадион „Тодор Диев“. Днес бе отворена офертата и клубът официално е единствен кандидат за концесионер, като подадените документи отговарят на изискванията на процедурата

. Официално бе отворено и обвързващото предложение, съдържащо всички параметри на бъдещия стадион.

Време е те да бъдат представени на привържениците на Спартак и на цялата общественост. Стадион „Тодор Диев“ ще разполага с 8200 седящи места. Изцяло ще бъде реконструирана сегашната трибуна- Сектор „А“, който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти.

Ще бъдат реконстриурани всички съблекални. Ще бъде изграден изцяло нов Сектор „Б“- към улица „Македония“. Той ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити. Сектор „В“ – към ул. „Димитър Талев“. Този сектор ще е с 800 седящи места. Тук ще бъде разположен сектор за гостуващи фенове. Над Сектор „В“ ще бъде поставено голямо електронно табло. Стадион „Тодор Диев“ ще разполага с модерно осветление, отговарящо за телевизионни предаване на футболни срещи в HD формат.

Теренът ще бъде изцяло реновира като ще се направи ново тревно покрите и поливна система. В южната част ще бъдат направени 2 изкуствени терена. Ще бъдат изградени два нови паркинга и 6 входа. Ще бъде монтирано видеонаблюдение с над 40 камери. Стадион „Тодор Диев“ ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Първа лига и Европейски клубни турнири. Ръководството на Спартак Пловдив 1947 ще започне работа по техническия проект веднага след подписването на концесиония договор с Община Пловдив. Веднага след получаването на разрешението за строеж ще започнат и реалните стоителни дейности за изграждането на новото бижу на Пловдив“.

Избрано