Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Изцепки

Венци Стефанов с култови фрази за Гошо Дерменджиев, Лечков и „скелети разни“ като Херо, Меро и Неро

Публикувано

на

Членът на Изпълнителния комитет на БФС Венци Стефанов изрази недоумението си от това, че Георги Дерменджиев бе обявен за треньор на националния отбор, без реално да е такъв. Босът на Славия коментира, че решението трябва да бъде взето утре следобед на извънредно заседание в Бояна, като финалната дума е на президента на централата Михаил Касабов.

Стефанов беше категоричен, че Йордан Лечков не може еднолично да вземе решението за новия селекционер.

„Чудя се защо всички сайтове обявиха Дерменджиев за селекционер на националния отбор! Откъде-накъде? Лечков няма как еднолично да вземе такова решение.

Аз бях на Изпълкома в петък, не съм чул да му дават правомощия той лично да назначи следващия селекционер. Утре има Изпълком, на който трябва да се реши. Аз като член на Изпълкома съм твърдо против Гошо Дерменджиев да води националния тим. Още поне трима-четирима мои колеги са против. Как така Лечков го обяви, а Дерменджиев го потвърди?!“, изригна Стефанов пред „Спортал“. 

„Какво постигна Дерменджиев извън Лудогорец, където имаше футболисти за милиони и разликата с другите отбори е много голяма. Магаре да вържеш там и то ще стане шампион. А след Лудогорец какво постигна Дерменджиев, а? В Казахстан бързо-бързо приключи, там не дават пари за нищо. А в Левски колко време се задържа? И ние такъв провалил се треньор го слагаме начело на България“, не е на себе си Венци Стефанов.

Той заяви също така, че има и други кандидати за поста „Национален селекционер“. По думите му това са Ясен Петров и Николай Киров, който спечели Купата на България с Ботев (Пловдив). Неговите „канарчета“ биха на финала Лудогорец на Дерменджиев.

„Откъде-накъде ще е Дерменджиев?! Футболистите ще заспят, докато той им говори на разбора. Не е сериозно това. Да беше останал Балъков по-добре. Стига сте вдигали скелети разни! Херо, Меро, Неро, трябват нови имена. Такива, които да поставят началото на нещо ново. Мъри Стоилов не е бяла питка и никога няма да дойде за 3-4 мача начело на националния отбор. Стойчо Младенов стига са го споменавали. Той вече беше начело на България и отнесохме 6-7 гола от Чехия. Трябва да изберем най-подходящия, най-точния човек и това със сигурност не е Гошо Дерменджиев“, коментира още Венци Стефанов.

„Пик“

Избрано