Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Григор Димитров обясни: Винаги си мисля, че когато нямам някой до себе си…

Публикувано

на

Григор Димитров обяви, че в момента е без треньор. Последно в щаба на българина бе Радек Щепанек. Първата ни ракета заяви на специална пресконференция в София обаче, че продължава да получава съвети от Андре Агаси.

Запитан дали смята да играе на Sofia Open догодина, бившият №3 отговори: „Винаги имам желание.

Тази година също, но имах контузия. В момента нито имам треньор, нито имам правилната програма. Работя върху доста неща в момента“.

„С Андре винаги сме поддържали контакт. Той винаги е там, ако се нуждая да говоря с него. Цяла енциклопедия е, когато говорим по телефона, трябва да имаш час и половина свободен. Специален човек е“, сподели бившият №3.

Запитан дали има нужда от период, в който да бъде без треньор в началото на сезона, Григор сподели: „Не съм в паника в момента да намеря треньор. Винаги си мисля, че когато нямам някой до себе си, е трудно да тренирам. В миналите месеци обаче сам съм правил неща, които не бях правил“.

„Нужно е да имаш свобода, да намериш себе си, да станеш по-близък със себе си. Какви ли не разговори нямах със себе си по време на мач. Интересно беше, но все пак няма как без треньор, ако искаш да стигаш по-напред. Но няма и да бързам“, сподели бившият №3.

Най-добрият резултат на Григор за годината дойде в турнир, в който той нямаше треньор в щаба си. На US Open беше без Андре Агаси и без Радек Щепанек, а дебютира на полуфинал в Ню Йорк.

grigor dimitrov us open 2019

На въпрос на TennisKafe.com какви качества трябва да има новият му треньор, Димитров каза:

„Относително е. Все пак толкова време ще говорим заедно. Винаги ще е добре да имаме химия един с друг. Всеки може да играе тенис на нашето ниво. Понякога мачът се решава от две-три точки и треньорът има роля“.

TennisKafe.com

Избрано